Zo creëer jij de beste omgeving om knus te dineren | Hapjes aan Huis
Zo creëer jij de beste omgeving om knus te dineren
Alle blogitems
7 maart 2023

Zo creëer jij de beste omgeving om knus te dineren

In deze blog geven wij jou een aantal tips.Leestijd: 2 minuten

We dineren natuurlijk elke avond, en soms hebben we gasten over de vloer en willen we een diner extra knus en gezellig maken. Maar, hoe zorg je nou voor de juiste omstandigheden om een knus diner te organiseren? In deze blog geven wij jou een aantal tips over hoe jij je huis het beste kunt inrichten om een extra gezellig etentje voor vrienden en familie te kunnen hosten.

Dek de tafel

Voordat het heerlijke eten op tafel komt te staan, is het belangrijk dat je de tafel mooi en gezellig hebt gedekt. Een gezellig gedekte tafel levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de gehele ervaring van een gezellig diner. Dek de tafel met een mooi tafelkleed, gebruik servetten en vouw deze eventueel in een mooie vorm en gebruik uiteraard het mooiste servies dat je hebt. Je kunt daarnaast ook nog de tafel decoreren met een mooi centraal decoratiestuk, zoals een vaas met bloemen.

Zorg voor comfort

Wanneer je een lang diner met meerdere gangen organiseert, is het natuurlijk belangrijk dat jij en je gasten lekker comfortabel kunnen zitten. Zorg er daarom bijvoorbeeld voor dat iedereen lekker veel ruimte heeft om te zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de stoelen waarop jullie gedurende het diner zitten, genoeg comfort bieden. Je kunt je stoelen comfortabeler maken door bijvoorbeeld lekker veel kussens neer te leggen.

Zorg voor een gezellige sfeer

Verder zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je diner extra gezellig te maken. Denk aan de algehele sfeer van de kamer waar jullie in gaan dineren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de lampen in je kamer niet te fel staan, en zet meerdere kleine lampen aan. Verder mag kaarslicht bij een gezellig diner natuurlijk niet ontbreken. Gezelligheid aan de eettafel is niet alleen afhankelijk van hoe je jouw eettafel inricht. De rest van de kamer speelt ook een belangrijke rol. Zo kun je bijvoorbeeld leuke sierkussens voor op jouw bankstel kopen. Zorg er gewoon voor dat jouw hele woonkamer er netjes uitziet, en dat je onder warm licht kunt dineren.

Het eten

Het eten dat jij serveert heeft ook invloed op de knusse sfeer van jouw diner. Serveer op een koude avond dan ook bijvoorbeeld heerlijke warme gerechten, zoals soepen, een lekker stoofpotje of een lekker stuk biefstuk. Je kunt verder ook lekkere warme dranken, zoals verwarmde wijn, serveren om de knusse sfeer er goed in te houden.

Met een mooi gedekte tafel, comfortabele stoelen, mooie sfeerverlichting en heerlijk warm eten kun jij dus gemakkelijk een knus diner aan jouw eigen eetkamer tafel organiseren.

Zo creëer jij de beste omgeving om knus te dineren
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Hapjes aan Huis

Catering voor Pasen bestellen

Wij bezorgen op elke locatie in Nederland!

Bekijk alle mogelijkheden