Tips om een gezellige high tea te organiseren | Hapjes aan Huis
Tips om een gezellige high tea te organiseren
Alle blogitems
24 oktober 2022

Tips om een gezellige high tea te organiseren

Voor thuis, op het werk of andere locatieLeestijd: 4 minuten

Tips om een gezellige high tea te organiseren

Heb je zin om een middag gezellig bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van lekkere hapjes en thee? Dan kun je een high tea organiseren. Menig persoon vindt het smakelijk en het voordeel is dat je lang kunt tafelen, want waarschijnlijk heb jij met jouw vriendinnen aan gespreksstof geen gebrek. Maar wat je nodig om een gezellige high tea te organiseren? Wij geven je graag wat tips, zodat jij een onbezorgde en leuke middag kunt hebben.

Hoeveel mensen ontvang je?

Het klinkt misschien logisch om eerst het aantal gasten in kaart te brengen, maar toch vergeten sommige mensen om hier mee te beginnen, waarna ze een overschot of erger nog tekort hebben aan hapjes voor de gasten. Als je eenmaal weet hoeveel mensen er komen, is het goed om te informeren of er allergieën of dieetwensen zijn waar je rekening mee dient te houden. Je kunt ervoor kiezen om de gehele high tea daarop aan te passen of vervangende hapjes te regelen voor degene met allergieën of dieetwensen.

Gelegenheden waarvoor je een high tea kunt organiseren

Er zijn verschillende gelegenheden waarvoor je een high tea kunt organiseren. Het is een leuk idee voor een babyshower high tea. De mommy to be wordt hiermee in het zonnetje gezet en kan genieten van goed gezelschap, heerlijke roze en/of blauwe zoete en hartige hapjes, thee en natuurlijk cadeautjes voor haarzelf en de kleine. Kleed het geheel leuk aan met ballonnen en slingers in roze of blauw, afhankelijk van het geslacht. Is het nog een verrassing? Dan kun je natuurlijk beide kleuren gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om een high tea te organiseren voor een kinderfeestje. Het is een keer wat anders dan de zoveelste indoor speeltuin. Een voordeel hieraan is dat de kinderen bij elkaar blijven als een groep in plaats van dat iedereen zijn eigen weg gaat bij een in-en outdoor speeltuin. Om de aandacht van de kinderen vast te houden kun je een leuke knutselactiviteit bedenken bijvoorbeeld een schatkist of fotolijstje versieren. Bij Hapjescateraar kun je een dessert en pancakebox bestellen die vol lekkernijen zit, dat wordt gegarandeerd smullen. In plaats van thee serveer je voor de kinderen verschillende smaken ranja met een gekleurd rietje erbij. Als dat geen leuk kinderfeestje wordt!

Natuurlijk hoeft er geen speciaal moment te zijn om een high tea te organiseren. Je kunt het ook gewoon organiseren omdat het een leuk, smakelijk en gezellig tafereel is die je met dierbaren wilt delen.

Waar ga je de high tea organiseren?

Als je het aantal gasten en de gelegenheid hebt bepaald, is het volgende punt het bepalen van de locatie. Wanneer je een high tea bestelt en thuis laat bezorgen, zit je niet gebonden aan een restaurant, maar kun jezelf een geschikte locatie kiezen. Het is natuurlijk altijd fijn om het thuis te houden, je hebt hierdoor alles dicht bij de hand en kunt de ruimte mooi aankleden. Maar je kunt er ook op uit gaan! Breng de high tea box mee, een kleedje om op te zitten en vul een thermoskan met kokend water en je kunt gezellig picknicken in het park, bos, of op het strand.

High tea zelf maken of bestellen?

Ben je alle punten langs gegaan om een high tea te organiseren? Dan rest je nog één ding. Ga jezelf aan de slag in de keuken of besteed je de high tea liever uit aan een ervaren cateraar? Mocht je het zelf willen maken, dan komt er behoorlijk wat tijd vooraf en in de keuken bij kijken. Tijd die je ook zou kunnen besteden aan het aankleden van de ruimte, de uitnodigingen versturen, de laatste puntjes op de i zetten, jezelf optutten of nog even relaxen voordat de gasten komen. Gun jezelf de rust en geef het uit handen aan een goede, betrouwbare cateraar.

Bestel de high tea direct online bij Highteabestellen.nl!

High tea bestellen .nl bereidt graag de high tea voor je en voorziet jou en je gasten van verschillende zoete en hartige hapjes. Al sinds 2008 verzorgen zij de catering voor verschillende gelegenheden vanuit een landelijk keuken in Brabant voor bezorging op elk adres in heel Nederland. Met deze ervaring weten zij precies hoeveel hapjes per persoon geschikt zijn, zo voorkom je tekort en overschot op de dag zelf. Om de versheid te garanderen, wordt de bestelling op de dag van bezorging bereid.

Liever een lokale cateraar?

Maak een keuze uit de high tea catering bij Hapjes aan Huis. Lokaal wordt de dichtstbijzijnde cateraar ingeschakeld om bij u op locatie alles te verzorgen.

 

Weet je al wanneer jij een high tea gaat organiseren? Voor vragen of advies over onze high tea boxen. Kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag om er een geslaagde dag van te maken!

Tips om een gezellige high tea te organiseren
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62