Gezellig tuinfeest organiseren? Check deze handige tips!
Gezellig tuinfeest organiseren? Check deze handige tips
Alle blogitems
29 mei 2022

Gezellig tuinfeest organiseren? Check deze handige tips

Versier de tuin en bestel compleet verzorgde cateringLeestijd: 3 minuten

Zeker nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, hebben we meer zin in gezelligheid en een tuinfeest. En waar kunt u dit nu beter organiseren dan in uw eigen tuin! Daar komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken, maar hey … de voorbereidingen alleen al zijn leuk. Wilt u een gezellig tuinfeest organiseren? Check deze handige tips, zodat u zelf ook volop kunt genieten van het feest.


Tuin sfeervol versieren

Of u nu een tuinfeest wilt organiseren voor een verjaardag, een feestje op het werk of gewoon zomaar ... het is altijd een goed idee! Het is ook altijd een goed idee om de tuin sfeervol te versieren als er iets te vieren valt, toch? Hang de slingers op, prik tuinfakkels in de grond, hang lampionnen op en zet een aantal statafels in de tuin. Daarmee voorkomt u dat iedereen gaat zitten en met een muziekje op de achtergrond gaan de voetjes misschien nog wel van de vloer. Versier de statafels met een paar bloemen uit de tuin en zet ze op kleine vaasjes/glaasjes voor extra sfeer en gezelligheid.

 

Complete hapjesschalen bestellen

En omdat u al zo druk bent met alle voorbereidingen, want er komt altijd meer bij kijken dan u denkt, is het wel zo handig om u zelf te ontzorgen en lekkere kant-en-klare hapjesschalen te bestellen. Dan heeft u daar geen omkijken naar, hoeft u niet te bedenken welke hapjes u gaat maken en de boodschappen daarvoor in huis te halen. En het belangrijkste … u hoeft niet de hele dag in de keuken te staan en iets te missen van uw feestje. Nee, het is juist ideaal en tijdbesparend om complete hapjesschalen te bestellen met koude en warme hapjes. Zo ontzorg u uw zelf, heeft u juist een keer iets anders op de schaal liggen dan kaas en worst, kan iedereen heerlijk smikkelen én kunt u zelf ook volop genieten van uw eigen tuinfeest!

 

BBQ/feestbuffet organiseren

Mag het ietsje meer zijn en wilt u dat uw gasten met een goed gevulde buik naar huis gaan? Dan is een BBQ cateraar of feestbuffet een absolute aanrader! Het wordt koud op locatie bezorgd in heel Nederland (m.u.v. Waddeneilanden) en u krijgt er zelfs alle materialen bijgeleverd. Handig en het staat gelijk super gezellig. Wilt u de dag goed afsluiten met een lekker toetje of een koffietafel? Kies dan voor de zoete hapjes en mini desserts. Heerlijke lekkernijen, zoals donuts, muffins, carrot cake, brownies, spekkoek, macarons en eclairs sieren de tafel.

 

Zet de drankjes vast lekker koud

Krijgt u veel gasten en heeft u niet voldoende ruimte in de koelkast om drankjes koud te zetten? Zet een grote teil/afwasbak met koud water en ijsklontjes klaar waar u de drankjes alvast in kunt zetten. Kunnen de gasten het ook lekker zelf pakken en zit u niet continu in de bediening.

Tip
Zet alle (alcoholische) dranken die echt goed koud moeten in de koelkast en de sapjes en frisdrank in de teil/afwasbak met water. Zet het wel in de schaduw. Heeft u juist voldoende ruimte of zelfs ruimte over in de koelkast? Pak deze dan vol met pakken drinken of flessen water. Hiermee voorkomt u dat lege plekken in de koelkast worden opgevuld met warme lucht, zodra de koelkast open gaat. Zo hoeft de koelkast minder hard zijn best te doen om de inhoud koud te krijgen en te houden.

 

Party is on!

Als alles klaar is kan het feest beginnen! Geef de gasten door dat ze zelf drinken mogen pakken (als u dit wenst) en ze mogen genieten van al het lekkers dat met zorg en liefde bereid is door de cateraar. Vergeet vooral niet om een sfeervol muziekje aan te zetten en ondertussen foto’s te maken.

Geniet van een gezellig en sfeervol tuinfeest!

Gezellig tuinfeest organiseren? Check deze handige tips
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62