De beste wijn bij de borrel | Hapjes aan Huis
De beste wijn bij de borrel
Alle blogitems
17 april 2021

De beste wijn bij de borrel

Welke wijn is uw favoriet?Leestijd: 2 minuten

Een heerlijk wijntje bij de borrel, wie wil dat nou niet. Er is enorm veel keuze in wijn. Ga je voor een Franse, Spaanse of Duitse wijn en welke kleur drink je bij welke hapjes. De keuze is erg lastig om te maken. Daarom zal er in dit artikel wat duidelijkheid worden gegeven over de juiste wijnen bij de borrel. Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Er zullen dus mensen zijn die enorm veel aan dit artikel hebben, maar er zullen er ook een aantal tussen zitten die het allemaal niks vinden. Door het zelf te proberen, kom je erachter welke wijn jij het liefst bij de borrel drinkt!

Smaak

Allereerst moet je bedenken wat er op de borrelplank licht. Bij kazen is namelijk een andere wijn lekkerder dan bij verschillende soorten vleesgerechtjes. Hieronder zullen de verschillende smaken van de borrelplank terugkomen met een aanbeveling voor de juiste wijn.

Kaas

Ligt er veel kaas op de borrelplank? Dan denk je al snel aan Frankrijk en dus aan Franse wijnen. Doordat je met hartige smaken te maken hebt is het verstandig om een fruitige witte wijn te kiezen. Een fruitige wijn kun je ook gemakkelijk bij meerdere borrelhapjes combineren en is dus ideaal. Door een wijn te kiezen die niet te erg overheerst, maar toch genoeg body heeft om met alle verschillende borrel smaken te dealen.

Vlees

Bij vlees denk je al gauw aan serrano- of parmaham. De spaanse keuken dus. Een rode wijn past altijd goed bij de Spaanse keuze. Zorg er dan wel voor dat er niet te veel zuren aanwezig zijn. Dit kan de smaak van de borrelhapjes aantasten. Natuurlijk is een witte spaanse wijn ook erg aan te raden. Door een iets sterkere witte wijn te kiezen, kan de wijn met de smaaksensatie van het vlees levelen.

Sterke smaken

In Italië maakt men veel gebruik van sterke smaken als knoflook. Deze sterke smaken wil je over het algemeen zijn gang laten gaan. Hier wil je dus niet een te sterke wijn tegenaan gooien. Een soepele wijn is ideaal. Bij de italiaanse keuken is mijn voorkeur wit. Maar rood is natuurlijk ook goed te doen voor de echte liefhebber.

Wijn kiezen

Natuurlijk kun je zelf een smaaktest doen om te achterhalen welke wijn het beste bij jou past, maar dan blijf je vaak in hetzelfde straatje hangen. Het is juist zo leuk om nieuwe smaken te ontdekken. Een wijnproeverij kan je hierbij helpen. Ook adviezen van vrienden en familie kunnen jou helpen bij je smaakontwikkeling. Vaak gaan mensen af op de populairste wijnen, maar op die manier mis je zoveel moois. Door zelf te experimenteren kom jij erachter wat je lekker vind. Je inleven in verschillende soorten wijnen is erg interessant. Je kan erachter komen waarom de ene wijn lekkerder is bij het ene gerecht dan een andere. Op die manier kun jij jouw vrienden en familie ook weer voorzien van nieuwe kennis op het gebied van wijnen.

De beste wijn bij de borrel
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62